Sommertræf i folkedans i Sæby


Fredag den 15. juni til 17. juni 2018

Sæbygårdvej 32, 9300 Sæby.

Sommertræf afholdes i år i samarbejde med Region Nordjylland, Sæby Folkedanserforening og SFV i weekenden den 15. – 17. juni, hvor Sæby Fritidscenter danner base for arrangementet. Der deltager 210 personer fra hele Regionen. Der har været afholdt sommertræf hvert år i Vendsyssel siden 1953.

Lørdagens offentlige aktiviteter:

Kl. 10.30 - 12.30 Sæby Torv åbningstale ved Anders Broholm, Kultur og fritidsformand, derefter synges en sang inden opvisningen går i gang med et hold børnefolkedansere og derefter afvikles 8 grupper med voksenfolkedans.

Kl. 19.30 Folkedanserbal i Sæby Fritidscenter. tilmelding senest torsdag den 14. juni på tlf. 98462533. DEr betales entré inkl. kaffe og kage kr. 110. Der er et stort 14 mands spillemandsorkester under ledelse af Bjarne Jensen, Klokkerholm.

Søndag den 17. juni kl. 10.00 Spillemandsmesse i Sæby Kirke. Spillemandsmessen er en gudstjeneste iklædt dansk folkemusik, men bestående af de led, som en søndagsgudstjeneste normalt består af. Der er tale om en gennemkomponeret messe med tekst af Holger Lissner, og musik udsat for kor, solist og fællessalmer af Ivan Bjerre Damgaard og Michael Sommer. Der vil som ved en sædvanlig højmesse også være prædiken og altergang. Den musikalske ledsagelse er lagt i hænderne på seks lokale spillefolk og et til lejligheden sammensat kor under ledelse af organisten.

De lukkede aktiviteter:

Fredag den 15. juni kl. 15.00 campingpladsen åbner for nødcamping. Der skal ske tilmelding inden ankomst.

Fredag den 15. juni kl. 20.00 i Sæby Kulturhus. Sang-, musik- og danseaften med Bjarne Jensen som spillemand. Der serveres kaffe denne aften med forskellige slags kage til - pris kr. 50. Der kan ske tilmelding for folkedansere senest onsdag den 13. juni til 98462533.

Lørdag den 16. juni kl. 14.00 Danseworkshop med instruktør Vita Ugilt og spillemand Bjrne Jensen - forskellige kædedanse. Tilmelding senest den 13. juni til 98462533. Afvikles på Sæbygårdskolen.

Lørdag kl. 16.00. Generalprøve for alle spillemænd som ønsker at spille med til folkedanserballet om aftenen i Sæby Fritidscenter. Kontakt evt. Bjarne Jensen på tlf. 9828 4595 senest den 13. juni

Søndag den 17. juni kl. 16.00 Campingpladsen lukker.

PÅ gensyn i 2019 i Nibe.

Pressemeddelelsen

Sommertræf afholdes i år i samarbejde med Region Nordjylland, Sæby Folkedanserforening og SFV i weekenden den 15. – 17. juni, hvor Sæby Fritidscenter danner base for arrangementet. Der deltager 210 personer fra hele Regionen. Der har været afholdt sommertræf hvert år i Vendsyssel siden 1953.

Træffet starter kl. 15 fredag, hvor der vil skyde en nødcampingplads op i løbet af et par timer. Fredag aften vil der, med Bjarne Jensen på harmonika, være en sang-, danse- og musikaften for stævnedeltagerne. Der vil blive serveret kaffe og kage.

Lørdag formiddag kl. 10.20 mødes alle dansere uden eller med dragt på parkeringspladsen ved Stationsvej 4, Fælles optog med spillemand Jacob Jensen i spidsen går vi ned gennem Grønnegade til Torvet KL. 10.30 starter vi med fællessang og byrådsmedlem Anders Broholm for kultur og fritid vil åbne stævnet. Derefter vil der blive opvisning af 8 grupper af folkedansere fra hele Region Nordjylland, heraf et børnehold som vil starte opvisningen. Hen på eftermiddagen vil der være danseworkshop på Sæbygårdskolen og generalprøve for alle spillemænd som skal spille til dansen om aftenen.

Lørdag aften mødes alle i hallen til fællesspisning og folkedanserbal.

Søndag vil der være mulighed for at deltage i en spillemandsmesse, med et lokalt kor som er sammensat til denne lejlighed i Sæby Kirke kl. 10, inden stævnet slutter søndag eftermiddag.

Derefter vil der blive en velfortjent sommerferien, inden den nye sæson starter midt i september i den lokale forening. Der er Nordlek i Falun i Sverige i juli måned, hvor nogle fra vores Region vil deltage.

Følg folkedansen på www.Folkedans.dk, www.saebyfolkedans.dk, facebook.com FolkeDans Danmark Region Nordjylland
 
Sæby Folkedanserforening | post@saebyfolkedans.dk | Kontakt webmaster